0 تا 100 نحوه دریافت شناسه کالا

برای اینکه بتوانید صورتحساب های الکترونیکی را به موقع ارسال نمایید باید برای دریافت شناسه کالا/ خدمات و شناسه یکتا مالیاتی اقدام کنید. یکی از سوالات رایج برای مودیان این است که چگونه می توان برای دریافت این شناسه اقدام کرد و از آن استفاده نمود. توجه داشته باشید که دریافت این شناسه و درج آن در صورتحساب های الکترونیکی ضروری می باشد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با شناسه کالا و راهنمای دریافت آن به طور کامل آشنا کنیم. شناسه کالا

شناسه کالا و خدمات چیست؟

معمولا پس از دریافت نمودن شناسه یکتا مالیاتی تمامی مودیان باید برای دریافت نمودن دریافت شناسه کالا و یا خدماتی که می خواهند ارائه دهند اقدام نمایند. این شناسه تمامی اطلاعات توصیفی کالا را شامل می شود و نشان می دهد که کالا استاندارد است. شناسه های کالا 13 رقمی بوده و به طور اختصاصی به تمامی کالاها تعلق می گیرد. دریافت شناسه کالا و یا خدمات به منظور ارائه صورتحساب الکترونیکی الزامی می باشد. به همین دلیل تمامی تولیدکنندگان یا ارائه دهندگان کالا باید این شناسه را از وزارت مربوطه دریافت نمایند. تمامی مودیان به راحتی می توانند با مراجعه به سایت stuffid.tax.gov.ir برای دریافت لیست شناسه های کالا و همچنین ارزیابی شرایط مشمولیت ارزش افزوده اقدام نمایند. از طرفی تمامی گروه هایی کالایی که دارای شناسه هستند به همراه قواعد مرتبط با آن ها در سایت intamedia.ir قابل مشاهده می باشند. به طور کلی شناسه کالا مهم ترین رکن برای صادر کردن صورتحساب های الکترونیکی می باشد. از طرفی سازمان امور مالیاتی در یک فراخوان اجباری اعلام کرده که تمامی اشخاص حقوقی به جز برخی گروه ها باید در سامانه مودیان ثبت نام نمایند. این شناسه به کالاها و خدماتی تعلق می گیرد که در داخل یا خارج از کشور ارائه می شوند. بنابراین برای اطمینان از رعایت اصول فروش نیز به این شناسه نیاز است.

انواع شناسه کالا/ خدمت عمومی و اختصاصی

هنگام دریافت شناسه کالا و خدمات به این نکته توجه داشته باشید که این شناسه ها به دو نوع عمومی و اختصاصی دسته بندی می شوند. هر کدام از این شناسه ها ویژگی های خاص خود را دارند و به منظور ارائه صورتحساب های الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی انواع شناسه های کالا و خدمات عبارتند از:
  • شناسه عمومی کالا:
شناسه عمومی کالا در سامانه مودیان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. معمولا دریافت شناسه کالا/ خدمات به منظور مدیریت محصولات و یا خدمات در روند ارسال صورتحساب الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. مودیانی که به هر دلیل نتوانند شناسه اختصاصی برای کالای خود دریافت نمایند، می توانند برای دریافت این شناسه اقدام کنند. این افراد از طریق لیست شناسه های عمومی می توانند شناسه مربوط به فعالیت خودشان را انتخاب نمایند. فراموش نکنید که این لیست توسط سازمان امور مالیاتی تعریف شده است. استفاده از شناسه عمومی موجب شده تا ارسال صورتحساب الکترونیکی راحت تر شود. بنابراین احتمال اشتباه کاهش یافته و دقت در ارسال اسناد بیشتر خواهد شد. این موضوع موجب شده تا مودیان بتوانند با اطمینان کامل اطلاعات مالی خود را در این سامانه ثبت نمایند.
  • شناسه اختصاصی کالا:
نوع دیگر شناسه کالا، شناسه اختصاصی می باشد. این شناسه نقش بسیار موثری در سامانه مودیان دارد و مطابق با قوانین مبارزه با قاچاق استفاده می گردد. این شناسه به عنوان زبان مشترک اطلاعاتی بین تمامی سامانه های اطلاعاتی شناخته می شود. امروزه دریافت شناسه های اختصاصی برای تمام مودیان مالیاتی ضروری می باشد. دریافت این شناسه به سهولت در فرآیند صورتحساب های الکترونیکی و همچنین بالا بردن دقت ثبت اطلاعات کمک می کند. فراموش نکنید که افراد دارای شناسه اختصاصی که قبلا این شناسه را دریافت نموده اند، هنوز هم می توانند از آن استفاده نمایند. بنابراین این افراد نیازی به دریافت مجدد شناسه کالا و خدمات ندارند. توجه داشته باشید که شناسه اختصاصی از قدرت بسیار بالایی برخوردار است و می تواند به دلیل سازگاری با قوانین مالیاتی روند مالیاتی را برای مودیان راحت کند.
انواع شناسه کالا/ خدمت
مقالات بیشتر : لایحه مالیاتی چیست؟ + 1 نمونه لایحه مالیاتی

انواع شناسه کالا بر اساس گروه بندی آن ها

هنگام دریافت شناسه کالا به این نکته توجه داشته باشید که هر کالا شناسه مخصوص خودش را دارد. به همین دلیل تنها با استفاده از این شناسه می توان اطلاعات مرتبط با محصول را شناخت. انواع شناسه های کالا با توجه به گروه بندی آن ها شامل انواع زیر می شوند.
  • شناسه داخلی
شناسه داخلی کد 13 رقمی می باشد که به تمامی کالاهایی که دارای کد یکتا مالیاتی هستند تعلق می گیرد. بنابراین این شناسه به طور مشترک میان تمامی کالاهای دسته بندی شده کاربرد دارد.
  • IVC
این شناسه کالا به داروها و همچنین تجهیزات مورد استفاده در صنعت دامپزشکی مرتبط است. کالاهایی که این شناسه به آن ها تعلق می گیرد شامل مواد اولیه، دارو، مکمل ها، سم ها، فرآورده های بهداشتی، زیستی، داروهای گیاهی و تجهیزات دامپزشکی می شوند. البته منظور داروها و مکمل هایی می باشد که در مصارف حیوانی مورد استفاده قرار می گیرند. تایید و اخذ این شناسه ها توسط سازمان غذا و دارو و همچنین سازمان دامپزشکی انجام می شود.
  • GTIN
دریافت شناسه کالا GTIN برای تجهیزات پزشکی و بین المللی انجام می شود. این شناسه که با نام شناسه جهانی کالای تجاری نیز معروف است یک کد جهانی می باشد. این شناسه توسط سازمان GS1 تعریف شده و در بیش از 150 کشور مورد استفاده قرار می گیرد. ارقام این کد 8 تا 14 رقم می باشد که در ایران به صورت 13 رقمی است. توجه داشته باشید که در ایران این شناسه با عدد 626 شروع می شود. مرکز ملی شماره گذاری کالا وظیفه اخذ این شناسه را بر عهده دارد.
  • IRC
این شناسه کالا نیز کالاهای دارویی، لوازم آزمایشگاهی و تجهیزات پزشکی را شامل می شود. اطلاعات مرتبط با این شناسه در سازمان غذا و دارو ذخیره شده است. این کد موجب می شود تا شما به تمامی اطلاعات مرتبط با پزشکی و آزمایشگاهی دسترسی داشته باشید. از جمله محصولاتی که دارای این کد 16 رقمی هستند می توان به مکمل های غذایی، مواد غذایی، داروها، تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی، محصولات آشامیدنی، بهداشتی و آرایشی اشاره داشت. اخذ این شناسه بر عهده وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و همچنین سازمان آموزش پزشکی و درمان است.
  • VIN
این شناسه کالا مخصوص شماره شناسایی خودرو می باشد. از مهم ترین اطلاعات به دست آمده توسط این شناسه می توان به مدل، نام شرکت تولیدکننده، سال ساخت، محل تولید و مشخصات موتور خودرو اشاره داشت. این شناسه 17 رقمی از اعداد و حروف به صورت ترکیبی تشکیل شده است. با مراجعه به پشت کارت خودرو می توان این شناسه را مشاهده نمود.
  • IMEI
شناسه کالا IMEI نیز به تجهیزاتی که سیم کارت دارند تعلق می گیرد. لپتاپ، گوشی موبایل و سایر تجهیزات دیجیتالی باید دارای این شناسه کالا باشند. این کد 15 الی 17 رقمی بوده و توسط تولیدکننده کالا اخذ می شود. برای دریافت این کد به راحتی می توانید با گوشی خود با *#06# تماس بگیرید اهمیت دریافت شناسه کالا و خدمات

نحوه دریافت شناسه کالا و خدمات

برای دریافت شناسه کالا یا خدمات می توان به چند روش اقدام نمود. بنابراین مودیان می توانند با توجه به شرایط خود مناسب ترین روش را برای دریافت شناسه انتخاب نمایند. به طور کلی روش های دریافت این شناسه عبارتند از:
  • سازمان امور مالیاتی
اولین روش برای دریافت شناسه کالا/ خدمات مراجعه به سامانه  https://stuffid.tax.gov.ir/ است. برای استفاده از این روش باید وارد سامانه اداره امور مالیاتی شوید و به ترتیب زیر عمل کنید.
  • در بالای صفحه فایل شناسه کالا یا خدمات مورد نظرتان را انتخاب نمایید و فرمت فایل دریافتی را نیز مشخص کنید.
  • کلمه امنیتی را وارد کرده و فایل مورد نظرتان را دانلود نمایید.
  • در صورتی که از طریق فایل نتوانستید به شناسه کالای مورد نظرتان دسترسی پیدا کنید می توانید به سامانه جامع تجارت مراجعه نمایید و برای دریافت شناسه اقدام کنید.
  • سامانه مرکزی تجارت و بازرگانی
برای دریافت شناسه کالا از طریق این روش باید به سامانه اطلاعات بازرگانی و تجارت به آدرس https://www.ntsw.ir  مراجعه کنید. مراحل ثبت نام و دریافت شناسه کالا در این سامانه به شرح زیر است.
  • ابتدا وارد سامانه شده و حساب کاربری جدید بسازید.
  • سپس با استفاده از رمز عبور و نام کاربری خود وارد حسابتان شوید.
  • در حساب کاربری خود می توانید شناسه کالا و یا خدماتی که مد نظر دارید را ایجاد نمایید.
  • دریافت فایل اکسل
روش دیگری که می توانید برای دریافت شناسه کالا از آن استفاده نمایید دریافت فایل اکسل از سازمان امور مالیاتی می باشد. این فایل بیشتر از 34 هزار نوع کالا و خدمات را پوشش می دهد و برای هر کدام شناسه ای منحصر به فرد تعریف نموده است.

مراحل دریافت شناسه کالا و خدمات از پرتال جامع مرکز شماره گذاری کالا و خدمات

بهترین روش برای برای دریافت شناسه کالا ثبت نام در سامانه پرتال portal.gs1-ir.org است. مراحل ثبت نام و ورود به این سامانه به شرح زیر می باشد.
  • مرحله اول:
شناسه کالا چیه؟

ورود به سامانه

  • مرحله دوم:
شناسه خدمت از کجا بگیرم؟

استعلام کد ملی / شناسه ملی

  • مرحله سوم:
سایت شناسه کالا

داراي عضویت قبلی می باشد؟ بلی

  • مرحله چهارم:
خدمات حسابرسی

انتخاب نمایندگی

  • مرحله پنجم:
شناسه کالا چیه؟

درج شماره همراه/ایمیل

  • مرحله ششم:
شناسه کالا از کجا بگیرم؟

درج کد درج دریافتی شما بر روي موبایل/شماره همراه/ایمیل

  • مرحله هفتم:
ثبت نام شناسه کالا

تکمیل مراحل ثبت نام

  • مرحله هشتم:
سایت ثبت نام شناسه کالا

ورود به صفحه کاربری

  • مرحله نهم:
نحوه دریافت شناسه کالا چگونه است؟

تکمیل فرم های عضویت

  • مرحله دهم:
شناسه خدمت رو از کجا بگیرم؟

تایید اطلاعات درخواست توسط کارشناس مرکز؟ خیر

  • مرحله یازدهم:
کد شناسه کالا

تایید اطلاعات درخواست توسط کارشناس مرکز؟ بلی

  • مرحله دوازدهم:
شناسه کالا یا خدمت

افزایش موجودی کیف پول و پرداخت پیش فاکتور

  • مرحله سیزدهم:
شناسه کالا لازمه؟

تکمیل اطلاعات

شناسه

پر کردن فیلدهای مشخص شده

اطلاعات شناسه کالا

تکمیل فیلدهای اطلاعاتی

شناسه خدمات

اطلاعات

شناسه کالا واجبه؟

فیلدهای اطلاعاتی را تکمیل کنید

  • مرحله چهاردهم:
از کجا بفهمم شناسه کالا دارم

لیست درخواست های ثبت شده

  • مرحله پانزدهم:
ویژگی های شناسه کالا

نمایش جزئیات درخواست

  • مرحله شانزدهم:
ویژگی های شناسه خدمت

لیست کدهای خدمت صادر شده

  • مرحله آخر:
مراحل ثبت نام شناسه کالا

جزئیات خدمات

زیان های عدم دریافت شناسه کالا و شناسه یکتا مالیاتی

در صورتی که افراد به موقع برای دریافت شناسه کالا و همچنین یکتا مالیاتی اقدام نکنند ممکن است با زیان های جبران ناپذیری مواجه شوند. از مهم ترین عواقب عدم دریافت این شناسه ها می توان به موارد زیر اشاره داشت.
  • سوء استفاده نمودن از اطلاعات مالی مودیان و اطلاعات مالیاتی که در نهایت منجر به بروز خسارت به سازمان ها و افراد حقیقی می شود.
  • استفاده از شناسه کالا و شناسه مالیاتی جعلی موجب می شود تا مشکلات زیادی برای اداره مالیات ایجاد شود. بنابراین محاسبه مالیات با اختلال مواجه شده و خسارت های جدی را متوجه این سازمان خواهد کرد.
  • تقلب مالیاتی نیز از دیگر زیان های عدم دریافت شناسه است. این موضوع موجب می شود تا برخی افراد از شناسه استفاده غیرقانونی کنند و این موضوع سلامت مالی کشور را با مشکل مواجه کند.
برای دریافت شناسه چکار باید کرد؟
اگر در رابطه با دریافت شناسه کالا و خدمات دچار مشکل شده اید و یا سوالات متعددی در رابطه با نحوه دریافت این شناسه دارید بهتر است از افراد متخصص کمک بگیرید. مجموعه رهپویان حسابگران ایرسا با سال ها تجربه در زمینه امور مالیاتی کشور می توانند در این زمینه به شما کمک کنند تا بتوانید مشکل خود را برطرف نمایید. از طرفی قوانین و محدودیت های مالیاتی پیش رو را برای شما شرح داده و کمک می کنند تا سریع تر به خواسته خود دست پیدا کنید.

برای دریافت شناسه کالا چیکار باید کردبرای دریافت شناسه چکار باید کرد؟

 

سوالات متداول 🧐

شناسه کالا با توجه به قوانین سازمان امور مالیاتی تعیین شده است. به همین دلیل برخی افراد مانند فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، فروشندگان کالا و وارد کنندگان که اداره مالیات آن ها را واجد شرایط می داند باید شناسه اختصاصی دریافت نمایند. فعالان اقتصادی می توانند با مراجعه به سایت www.ntsw.ir برای دریافت شناسه اختصاصی کالا یا خدمات اقدام کنند.

هر صورتحساب الکترونیکی باید شناسه مالیاتی منحصر به فردی داشته باشد. به همین دلیل دریافت شناسه یکتا الزامی بوده و برای دریافت آن نیز باید به امور مالیاتی مراجعه نمود. پس از دریافت شناسه یکتا مالیاتی باید وارد سامانه مودیان شد و شناسه را وارد کرد.

دریافت شناسه کالا و خدمات برای ارسال تمامی صورتحساب های الکترونیکی الزامی است. بنابراین اگر می خواهید به عنوان فعال اقتصادی از صورتحساب های الکترونیکی استفاده نمایید به این شناسه نیاز دارید.

  • تمامی مودیان که صلاحیت واردکننده و یا تولیدکننده بودن را ندارند، می توانند برای دریافت شناسه اختصاصی کالا از طریق زنجیره تجاری قبلی خود استفاده کنند.
  • برخی از کالاها و یا خدمات به طور موقت قابلیت دریافت شناسه کالا / خدمات را ندارند. این محصولات معمولا در سامانه کدگذاری نشده اند و مودیان باید برای این کالاها به طور موقت از شناسه عمومی استفاده نمایند. سپس برای اخذ کد اختصاصی کالای مورد نظر خود ثبت درخواست کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا