دانلود فایل pdf بخشنامه
بخشنامه های پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام
متن بخشنامه
بسمه تعالی
مدیران کل محترم امور مالیاتی کشور
موضوع : عطف به راه اندازی امکان پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام موضوع تبصره یک ماده ۱۴۳ از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک
با سلام و احترام
به استحضار میرساند از تاریخ ۱۴۰۲/۰۹/۱۸ امکان پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام (موضوع تبصره یک ماده ١٤٣ ق.م.م.) از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir برای مودی فراهم گردیده است. بر اساس فرآیند طراحی شده اشخاص حقیقی/حقوقی که بعنوان سهامدار یک شرکت درخواست نقل و انتقال سهام را از طریق اداره ثبت شرکت ها ثبت می نمایند و وضعیت درخواست آنها به مرحله پرداخت مالیات میرسد لازم است ضمن مراجعه به پنجره واحد خدمات مالیاتی، درخواستهای مربوط به نقل و انتقال سهام خود را در پنجره واحد مشاهده نموده و اقدام به صدور و پرداخت برخط قبض نمایند. بدیهی است پس از پرداخت مالیات اطلاعات پرداخت از قبیل شناسه، مبلغ قبض و همچنین تاریخ پرداخت برای اداره ثبت شرکت ها به صورت برخط ارسال میگردد. لذا با توجه به موضوع فوق خواهشمند است دستور فرمایید همکاران مرتبط در ادارات کل از ثبت و یا صدور قبوض پرداخت مالیات مذکور در سامانه های دیگر و یا به صورت دستی امتناع نموده و مودی را نسبت به پرداخت الکترونیک مالیات در پنجره واحد خدمات مالیات هدایت نمایند. همچنین پرداخت های دستی قبلی به قوت خود باقی می باشد و بر اساس اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک، از تاریخ ۱۹ آذرماه صرفاً پرداخت الکترونیک برای آن سازمان ملاک عمل خواهد بود.
رونوشت:
جناب آقای دکتر سبحانیان رئیس کل محترم سازمان امور مالیاتی کشور جهت استحضار
جناب آقای محمد تقی پاکدامن معاون محترم درآمدهای مالیاتی جهت استحضار
جناب آقای محمد قانع پسند فومنی معاون محترم فناوریهای مالیاتی جهت استحضار
جناب آقای مهدی رعنایی معاون محترم حقوقی و فنی مالیاتی
جناب آقای علی حسن زاده مشاور عالی و مدیر کل محترم دفتر ریاست و امور بین الملل جهت استحضار
جناب آقای سید محسن خواناریان دادستان محترم انتظامی مالیاتی جهت استحضار
————————————————————————————————————————————————————-
بسمه تعالی
مدیران محترم کل امور مالیاتی
موضوع پیرو راه اندازی امکان پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام موضوع تبصره یک ماده ۱۴۳ از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک
با سلام و احترام
پیرو نامه شماره ۲۲۲/۶۶۲۱۷/د مورخ ۱۴۰۲/۰۹/۲۲ در خصوص لزوم پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام ویژه شرکتهای سهامی خاص از طریق امکان جدید راه اندازی شده در درگاه ملی و با توجه به تماس های مکرر و گزارشات واصله از سازمان ثبت اسناد و اداره ثبت شرکتها از اقصی نقاط کشور، بسیاری از ادارات امور مالیاتی همچنان به طرق ماضی اقدام به اخذ مالیات نقل و انتقال سهام از مؤدیان مربوطه مینمایند. لذا بدينوسيله ضمن تأكيد مجدد بر استفاده از امکان جدید راه اندازی شده در درگاه ملی سازمان امور مالیاتی توجه ادارات را به این نکته جلب مینماید که طبق اعلام اداره ثبت شرکتها، از تاریخ ۱۴۰۲/۰۹/۱۹ ، ثبت صورتجلسات نقل و انتقال سهامی که مالیات آنها از راهی غیر از ابزار یاد شده پرداخت شده باشد انجام نخواهد شد. بنابراین خواهشمند است جهت جلوگیری از بروز مشکلات و مراجعات مؤدیان، این مسئله به شیوه مناسب و گسترده اطلاع رسانی گردد. شایان ذکر است مالیات مربوطه در این فاز از پروژه تنها مربوط به نقل و انتقال سهام شرکتهای سهامی خاص بوده و مشمول مالیات سهم الشركه، حق تقدم
سهام و صلح عمری نمی باشد.
رونوشت:
جناب آقای دکتر سبحانیان رئیس کل محترم سازمان امور مالیاتی کشور جهت استحضار
جناب آقای محمد تقی پاکدامن معاون محترم درآمدهای مالیاتی جهت استحضار
جناب آقای داود خدابنده مدیر کل محترم دفتر روابط عمومی و فرهنگ سازی مالیاتی جهت استحضار
جناب آقای محمد قانع پسند فومنی معاون محترم فناوریهای مالیاتی جهت استحضار
جناب آقای روزبهان یوسفی معاون محترم توسعه خدمات الکترونیک جهت آگاهی
————————————————————————————————————————————————————-
بسمه تعالی
مدیران کل محترم امور مالیاتی کشور
موضوع : پیرو راه اندازی امکان پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام موضوع تبصره یک ماده ۱۴۳ از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک
با سلام و احترام
پیرو نامه شماره ۲۲۲/۷۰۹۱۳/د مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ و نامه شماره ۲۲۲/۶۶۲۱۷/د مورخ ۱۴۰۲/۰۹/۲۲ در خصوص راه اندازی امکان پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام موضوع تبصره ۱ ماده ۱۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک و برگزاری جلسات مشترک با اداره ثبت شرکتها و بررسی برخی از مشکلات گزارش شده موارد ذیل به استحضار می رسد:
۱. با توجه به اینکه پس از فوت مؤدی امکان ورود به درگاه ملی با نام کاربری ایشان وجود ندارد، برای نقل و انتقال سهام فرد فوت شده نقل و انتقالاتی که در زمان تصویب صورت جلسه، مؤدی دارنده سهام در قید حیات بوده و با تائید وی صورتجلسه تصمیم به نقل و انتقال سهام به مرحله پرداخت مالیات رسیده است لازم است همان فرآیند قبلی و صدور قبض از سامانه قبض بانک در ادارات امور مالیاتی انجام شود.
۲. در خصوص نقل و انتقال قهری سهام نقل و انتقالاتی که به منظور انتقال سهام از شخص فوت شده به وراث حين الفوت پس از فوت مورث تنظیم شده است و همچنین انتقالات سهام . ، احکام و آرای قضایی دادگاه که ذینفع شخصی غیر از انتقال دهنده است همچنان فرآیند قبلی دارای اعتبار
بوده و امکان پرداخت الکترونیکی تکلیف مالیاتی موضوع تبصره ۱ ماده ۱۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم فراهم نمی باشد. لذا ادارات محترم مالیاتی در موارد موصوف موظف به صدور گواهی پرداخت طبق رویه سابق می باشند.
۳. اداره کل ثبت شرکت ها صرفا نقل و انتقالات اختیاری شرکت های سهامی خاص را برای درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی ارسال مینماید و سایر نقل و انتقالات سهام و سهم الشركه همچنان طبق رویه سابق انجام می گردد.
۴. حداکثر مدت زمان بروزرسانی سامانه سازمان امور مالیاتی و سازمان ثبت شرکت ها ۳۰ دقیقه می باشد. لذا چنانچه رکوردی در یکی از طرفین قابل رویت نباشد حداکثر ۳۰ دقیقه آتی قابل رویت خواهد بود.
۵. در صورتی که انتقال دهنده سهام در موارد مشمول پرداخت الکترونیکی صغیر باشد و یا انتقال دهنده نصب وکیل نموده ،باشد جهت ایجاد امکان پرداخت توسط اشخاص موصوف لازم است با مراجعه حضوری شخص ولی یا وکیل به ادارات مالیاتی اقدام لازم جهت تخصیص شماره همراه به انتقال هنده موصوف انجام گردد.
در پایان ضمن تشکر از ادارات کل امور مالیاتی به خاطر همکاری و همراهی در این زمینه، خواهشمند است مراتب به نحو مقتضی به تمامی نیروهای دخیل در این فرآیند اطلاع رسانی شده و از ارجاعات بی دلیل مودیان به ادارات ثبت شرکت ها جلوگیری به عمل آید.
مراتب جهت استحضار ایفاد می گردد.
رونوشت
جناب آقای محمدتقی پاکدامن معاون محترم درآمدهای مالیاتی جهت استحضار
جناب آقای مهدی رعنایی معاون محترم حقوقی و فنی مالیاتی ، جهت استحضار
جناب آقای محمد قانع پسند فومنی معاون محترم فناوریهای مالیاتی جهت استحضار
جناب آقای داود خدابنده مدیر کل محترم دفتر روابط عمومی و فرهنگ سازی مالیاتی جهت استحضار
جناب آقای روزبهان یوسفی معاون محترم توسعه خدمات الکترولیک جهت آگاهی
————————————————————————————————————————————————————-
بسمه تعالی
مدیران کل محترم ادارات امور مالیاتی
موضوع : توسعه امکان جدید صدور قبض تجمیعی در مورد تبصره ۱ ماده ۱۴۳
با سلام و احترام
پیرو نامه شماره ۲۲۲/۶۶۲۱۷/د مورخ ۱۴۰۲/۰۹/۲۲ در خصوص راه اندازی امکان پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام (موضوع تبصره ۱ ماده ۱۴۳ (ق.م.م) در درگاه ملی خدمات الکترونیک، با عنایت به سپری شدن بیش از ۷ ماه از عملیاتی شدن این مهم نظرات پیشنهادات و موانع اجرایی مختلفی توسط ادارات کل امور مالیاتی و مؤدیان محترم به این اداره کل واصل گردید. بررسی موارد دریافتی نشان از ضرورت بازبینی و اعمال تغييرات نسبتا مهمی در فرآیند مذکور بود در این راستا پس از برگزاری جلسات کارشناسی متعدد درون سازمانی و نیز جلساتی با کارشناسان محترم اداره کل ثبت شرکتها این موارد جمع بندی و پس از انجام هماهنگی لازم با دفتر حقوقی (نامه شماره ۲۱۲/۱۱۳۵۴/د مورخ (۱۴۰۳/۰۲/۲۵) یک امکان جدید به شرح زیر به سامانه اضافه گردید که انتظار می رود بخش قابل توجهی از کار با آن تسهیل گردد .
ابزار مذکور که در سامانه مدیریت اطلاعات به نشانی management.tax.gov.ir با شماره مجوز ۱۰۰۲۰۰ ایجاد شده است این امکان را فراهم می سازد تا قبوض مربوط به موضوع تبصره ۱ ماده ۱۴۳ ق.م.م. را که قبلاً صرفاً در درگاه ملی توسط شخص مودی قابل صدور بوده است توسط ادارات مالیاتی ایجاد شود . به این ترتیب شرایط که قبلا با مشکلات متعدد همراه بوده است توسط إدارات كل قابل مدیریت خواهد بود:
۱- در مواردی که تعداد انتقال دهندهها و یا انتقال گیرندههای سهام زیاد باشد امکان صدور یک قبض تجمیعی در اداره کل از طریق ابزار فوق وجود دارد. بدین ترتیب که با مراجعه نماینده شرکت سرمایه پذیر به اداره مالیات به همراه معرفی (نامه و ثبت مشخصات وی یک قبض کلی برای همه انتقال دهنده هایی که شخصاً اقدام به صدور قبض در درگاه ملی ننموده اند، صادر خواهد شد. بدیهی است پس از وصول قبض ،فوق وصول مالیات برای تمامی مودیان مربوط به آن درخواست ثبت شده و به اداره کل ثبت شرکتها جهت ادامه فرآیند به صورت سیستمی اعلام می گردد.
۲- در شرایطی که یک از انتقال دهندگان امکان پرداخت مالیات تبصره ۱ ماده ۱۴۳ ق.م.م. را ندارد، می تواند نماینده خود را جهت صدور و پرداخت قبض مالیاتی به اداره مالیات معرفی نماید. در این شرایط نیز امکان صدور قبض توسط ابزار مذکور برای اداره کل وجود خواهد داشت.
۳- در مواردی که حداقل یکی از انتقال دهندگان سهام اتباع بیگانه باشند اداره کل امور مالیاتی می تواند مشابه بندهای قبل اقدام به صدور قبض موضوع تبصره ۱ ماده ۱۴۳ نماید.
۴- ادارات کل میتوانند از کارتابل مربوط به شرکت سرمایه پذیر موجود) در برگه وضعیت شناسه مودی) آخرین وضعیت هر درخواست را مشاهده نمایند در برخی موارد مودی اقدام به پرداخت مالیاتی نموده ولی پس از آن درخواست وی در اداره کل ثبت شرکتها نیاز به اصلاح داشته و یک درخواست جدید برای وی از سازمان ثبت ارسال خواهد شد در این صورت مالیات پرداخت قبلی مورد قبول اداره کل ثبت شرکت ها نخواهد بود.
عليهذا چنانچه بنا بر برخی محدودیتهایی که ممکن است امکان صدور مفاصا حساب در سامانه امکان پذیر نباشد حسب صلاحدید و دستور کتبی مدیران کل محترم مالیاتی ادارات تابعه میتوانند به طرق ماضی اقدام به ایجاد قبض و گواهی پرداخت مالیات دستی نمایند. طبق هماهنگی انجام شده با اداره کل ثبت شرکتها، در مواردی که هیچ راه الکترونیکی میسر نباشد مفاصا حساب فیزیکی توسط آن نهاد پذیرفته خواهد شد.
رونوشت
جناب آقای محمد قانع پسند فومنی معاون محترم فناوری های مالیاتی جهت استحضار
جناب آقای روزبهان یوسفی معاون محترم توسعه خدمات الکترونیک جهت اطلاع
اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری جهت استحضار