لایحه مالیاتی چیست؟ + 1 نمونه لایحه مالیاتی

سازمان امور مالیاتی وظیفه تصمیم گیری در رابطه با مقدار مالیات کسب و کارهای مختلف را بر عهده دارد. این سازمان با توجه به نوع کسب و کار انواع مالیات ها را تعیین می نماید. در صورتی که فرد و یا شرکتی نسبت به مالیات تعیین شده اعتراض داشته باشد، می تواند اعتراض خود را طی لایحه مالیاتی تنظیم کند. این لایحه باید به گونه ای تنظیم شده باشد که شخص و یا سازمان معترض بتواند از آن دفاع کند. بنابراین آشنایی با نحوه نگارش و ویژگی های یک لایحه دفاعیه مالیاتی با کیفیت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین منظور در ادامه شما را با هر آنچه نیاز است برای تنظیم یک لایحه دفاعی مالیاتی بدانید، به طور کامل آشنا خواهیم کرد.
لایحه مالیاتی چیست؟ + نمونه لایحه مالیاتی
میخوای صفر تا صد سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی را رایگان یاد بگیری؟ کلیک کن

لایحه مالیاتی چیست؟ ✍

لایحه مالیاتی یک متن دفاعیه است که افراد و یا سازمان ها به منظور اعتراض به مالیات تعیین شده برای آن ها تنظیم می نمایند. این متن باید به صورت اصولی تنظیم شده و سپس به مرجع مالیاتی ارائه گردد. از آنجایی که ماموران مالیاتی نیز ممکن است در محاسبه مالیات دچار اشتباه شوند به منظور پیشگیری از ضایع شدن حق افراد به آن ها اجازه اعتراض داده می شود. بنابراین افراد و یا سازمان هایی که نسبت به مالیات تعیین شده معترض هستند، می توانند حداکثر تا 30 روز پس از ابلاغ برگ تشخیص یا مطالبه مالیات اعتراض خود را ثبت نمایند. در صورت ادامه فرایند دادرسی به هیات های حل اختلاف مالیاتی ، در روز مشخص شده مودیان باید همزمان با تنظیم لایحه مالیاتی تمامی مدارک مربوطه را نیز به هیات حل اختلاف تحویل دهند. تنظیم این لایحه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بنابراین تنظیم لایحه باید با آگاهی و اطلاعات کامل نسبت قوانین و بخشنامه ها و تبصره های قوانین مالیاتی انجام شود. فراموش نکنید که عدم توجه به این نکات موجب می شود تا دفاعیه مالیاتی موثر نباشد. پس از تنظیم لایحه مالیاتی هیات حل اختلاف آن را بررسی کرده و نتیجه را به مودیان اطلاع می دهد. اگر در لایحه نیاز است به قانون یا بخشنامه یا تبصره مشخصی اشاره شود باید کتبا این موضوع را درج نمایید. نکته 🚨: در صورتی که نیاز است به موضوع و یا قانون مشخصی اشاره نمایید بهتر است آن را کتبی در لایحه مالیاتی ارائه دهید. زیرا زمانی که نکته مهمی را در دفاعیه به صورت شفاهی بیان می کنید ممکن است هیات حل اختلاف آن را فراموش کنند و حق شما ضایع شود. در صورتی که مرجع دادرسی به صورت غیرحضوری تشکیل شود نیز باید مطابق با لایحه دفاعیه از حق خود دفاع نمایید.

آیا به دنبال حل مشکلات مالیاتی کسب و کارتان هستید؟🚀 با ما تماس بگیرید و از تخصص ما در تهیه و تنظیم لایحه مالیاتی بهره‌مند شوید.

شرکت رهپویان حسابگران ایرسا، تیمی متخصص و حرفه‌ای از حسابداران و مشاوران مالی با بیش از ده سال تجربه، آماده‌ایم به شما در مسائل مالیاتی کمک کنیم.💸

لایحه مالیاتی چیست؟
ویدیو آموزشی تهیه اظهارنامه املاک + مقاله
 

نحوه تنظیم لایحه های مالیاتی 💬

لایحه مالیاتی می تواند به دلایل مختلف و برای اعتراض نسبت به موضوعات متفاوتی تنظیم شود. بنابراین برای تنظیم نمودن این لایحه در ابتدا باید دلیل اصلی اعتراض و شکایت را مشخص نمایید. فراموش نکنید که رعایت قوانین و در نظر گرفتن قوانین و  تبصره های مالیاتی در این لایحه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به طور کلی ارائه و تنظیم لایحه دفاعیه مالیاتی یکی از بهترین و موثرترین راهکارهای اعتراض مودیان به مالیات تعیین شده می باشد. از طرفی لایحه دفاعیه مالیاتی باید حداکثر ظرف مدت 30 روز به مرجع مربوطه ارائه گردد. در غیر اینصورت مودیان نمی توانند نسبت به مالیات تعیین شده اعتراض نمایند و تاخیر در پرداخت مالیات مشخص شده مشمول جریمه می باشد. به طور کلی لایحه مالیاتی می تواند به دلایل مختلفی ارائه شود که رایج ترین آن ها با عناوین زیر تنظیم می گردند.
  • مطالبه و یا استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده
  • لایحه اعتراضی به صورتحساب صادر شده از طرف سازمان بیمه تامین اجتماعی
  • درخواست رسیدگی مجدد به مالیات عملکرد در مراحل ۲۳۸ و بدوی یا تجدید نظر
  • لایحه درخواست بخشودگی جرائم
  • اعتراض نمودن به ارزش افزوده
  • لایحه 251 مکرر
  • رفع تعرض مالیاتی (که معمولا به دلیل تشابه اسمی ایجاد می شود)
  • تنظیم لایحه برای شورای عالی مالیاتی
  • ارائه نمودن شکایت به کمیسیون 216
  • تنطیم لایحه برای دیوان عدالت اداری
✔ فراموش نکنید که تنظیم لایحه مالیاتی برای هر کدام از موارد فوق باید کاملا اصولی و مطابق با قوانین و تبصره های قانونی انجام شود. معمولا متن این لایحه ها مشخص است و تنها باید موارد متغیر را جابجا نمود. با این وجود اگر می خواهید برای ارائه هر کدام از موارد فوق لایحه دفاعیه مالیاتی تنظیم نمایید، بهتر است از یک وکیل متخصص و مجرب کمک بگیرید. از مهم ترین دلایل اهمیت وکیل در روند تنظیم و دفاع از لایحه می توان به پیگیری نمودن امور مالیاتی افراد و یا سازمان ها در سازمان های امور مالیاتی، شورای عالی مالیاتی، هیات حل اختلاف، دیوان عدالت مالیاتی و هیات 251 مکرر اشاره داشت.

اهمیت تنظیم نمودن لایحه دفاعی مالیاتی

نحوه نگارش و تنظیم لایحه مالیاتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زیرا هنگام نگارش لایحه باید به تبصره های مالیاتی و قوانین آن تسلط کامل داشته باشید. به طور مثال اگر می خواهید برای اعتراض به دو برابر شدن مالیات شرکت خود اعتراض کنید، باید دفاعیه خود را به طور مکتوب به هیات حل اختلاف ارائه دهید. همچنین در صورتی که می خواهید به قانون خاصی اشاره نمایید و یا مدارکی را زمینه دفاعیه کنید، باید آن ها را نیز به صورت مکتوب ارائه دهد. این کار موجب می شود تا موارد مورد نظر شما هنگام بررسی لایحه در ذهن هیات حل اختلاف باقی بمانند و مورد ارزیابی قرار گیرند. تنظیم لایحه مالیاتی می تواند با اهداف متفاوتی انجام شود. بنابراین در ابتدا باید مشخص کنید که دلیل تنظیم لایحه چیست و سپس متن را مطابق با قوانین، نهایت احترام و کاملا رسمی مکتوب نمایید. ثبت کتبی تمامی اسناد و مدارک به خصوص زمانی که جلسه دفاعیه غیرحضوری برگزار می شود، بسیار حائز اهمیت می باشد. با توجه به این موضوع اگر تسلط کافی بر قوانین و تبصره های مالیاتی ندارید، بهتر است از یک وکیل مجرب در این زمینه کمک بگیرید. وکلا آگاهی و دانش بیشتری نسبت به این موضوع دارند و متن های مورد تایید را برای تنظیم لایحه دفاعیه مالیاتی می شناسند. به همین دلیل تاثیرگذاری و قدرت لایحه تنظیم شده توسط وکلا بسیار بیشتر از افراد عادی می باشد.
اهمیت تنظیم نمودن لایحه دفاعی مالیاتی
اگر نمیدونی مراحل دادرسی مالیاتی به چه صورته همینجا کلیک کن
 

نمونه هایی از لایحه مالیاتی 📄

همانطور که پیش تر به آن اشاره شد لایحه مالیاتی ممکن است در شرایط متفاوت و به منظور ارائه درخواست های مختلفی تنظیم شوند. با توجه به نوع درخواست لایحه متن استاندارد و اصولی مورد قبول برای آن ها نیز متفاوت است. عناوین رسمی و اصولی برای درخواست ارائه لایحه دفاعیه مالیاتی در موارد فوق معرفی شدند. برای هر کدام از این عناوین نمونه متن های آماده ای وجود دارند که شما می توانید با توجه به موضوع لایحه یکی از این متن ها را به صورت پیش فرض مورد استفاده قرار دهید. در صورتی که از نمونه متن های آماده برای تنظیم لایحه مالیاتی استفاده می نمایید نیز بهتر است این متن را به فردی که در زمینه امور مالیاتی و حسابداری تخصص دارد نشان دهید. این کار به شما کمک می کند تا از درست و کامل بودن متن لایحه مطمئن شوید. به طور مثال اگر می خواهید خودتان متن لایحه را برای عنوان ” مطالبه / استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده” تنظیم کنید باید به موارد زیر اشاره نمایید.
  • شماره برگه مالیات
  • سال مورد نظر برای محاسبه مالیات
  • مشخصات بخشنامه و تبصره ای که نیاز است به آن اشاره کنید
  • اسناد و مدارک مورد نظر پیوست شوند
  • مبلغ مالیات و شماره فاکتور آن
  • مبلغ اصلاحیه مالیات (مبلغ درست)
نمونه هایی از لایحه مالیاتی  

ویژگی های یک لایحه مالیاتی باکیفیت

تمامی نکاتی که شما هنگام نگارش و تنظیم لایحه مالیاتی رعایت می نمایید در نهایت موجب بالا بردن کیفیت لایحه دفاعی شما می شوند. بنابراین هنگامی که قصد تنظیم نمودن لایحه ای را دارید باید به موارد متعددی توجه کنید. مهم ترین نکته این است که لایحه تنظیم شده باید بسیار متقاعد کننده و منطقی باشد. در صورتی که نتوانید به درستی دلیل اعتراض خود را اثبات کنید احتمال موافقت با اعتراض شما کاهش می یابد. از طرفی اسناد و مدارک پیوست شده باید به قدری محکم و درست باشند که جای هیچ گونه شک و تردیدی را باقی نگذارند. به طور کلی از مهم ترین ویژگی های یک لایحه مالیاتی باکیفیت می توان به موارد زیر اشاره داشت.
  • استفاده از زبان رسمی و حقوقی در نگارش متن یکی از مهم ترین ویژگی یک لایحه مالیاتی اصولی و باکیفیت است.
  • از دیگر ویژگی های لایحه مالیاتی باکیفیت مختصر و مفید بودن متن لایحه است. توجه داشته باشید که در اکثر مواقع اعضای هیات حل اختلاف لایحه هایی که متن طولانی دارند را مطالعه نمی کنند. در صورت مطالعه نیز از روی متن بی دقت عبور می نمایند. به همین دلیل احتمال پذیرش اعتراض شما به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. سعی کنید متن کوتاه، مفید و کامل برای لایحه مورد نظر خود نگارش نمایید.
  • در نگارش لایحه مالیاتی به هیچ عنوان از کلماتی که خارج از حیطه ادب هستند استفاده نکنید.
  • از طرفی تمامی مدارک و اسناد مرتبط با لایحه را در انتها به آن پیوست نمایید و در متن لایحه به کلمه مستندات به پیوست در بندهای مورد نظر اشاره نمایید .
  • متن نگارش شده برای لایحه مالیاتی باید کاملا منطقی، قاطع و متقاعد کننده باشد.
ویژگی های یک لایحه مالیاتی باکیفیت  
نکات کلیدی در رابطه با تنظیم لایحه مالیاتی
همانطور که گفته شد برای نگارش لایحه مالیاتی می توانید از متن های نمونه استفاده نمایید. اما بررسی ویژگی های یک لایحه باکیفیت را فراموش نکنید. متن انتخاب شده باید تمامی فاکتورهایی که در موارد فوق به آن ها اشاره شد را داشته باشد. اگر اطلاعات کافی در رابطه با قوانین و تبصره های مالیاتی ندارید، بهتر است متن انتخاب شده را برای بررسی بیشتر به یک فرد متخصص بسپارید. هر چقدر ویژگی های لایحه دفاعیه مالیاتی به موارد ذکر شده نزدیک تر باشد، احتمال موافقت با آن نیز افزایش خواهد یافت. یکی از مهم ترین نکاتی که هنگام تنظیم لایحه مالیاتی باید آن را در نظر داشته باشید مطابقت متن با مقررات و قوانین مالیاتی است. زیرا بررسی و رسیدگی به درخواست شما توسط کارمندان اداره مالیات صورت می گیرد و آن ها درخواست شما را کاملا مطابق با قوانین و تبصره ها ارزیابی می نمایند. در صورتی که بدون اطلاع از این قوانین لایحه دفاعیه خود را تنظیم نمایید، احتمال موافقت با آن بسیار کم است. از مهم ترین قوانین و مقرراتی که در تنظیم لایحه باید به آن ها توجه شوند، بخشنامه ها، مراتب اختلاف، آیین نامه های اجرایی و تبصره های مالیاتی هستند. تمامی مودیان می توانند نسبت به مبلغ مالیات در نظر گرفته شده اعتراض نمایند. بنابراین بهتر است برای ارائه یک لایحه تاثیرگذار به موارد زیر توجه داشته باشید.
  • اگر می خواهید اعتراض خود را در قالب لایحه مالیاتی ارائه دهید برای پذیرش آن باید ادله محکم و کافی داشته باشید.
  • در اولین قدم باید برگ تشخیص صادر شده از طرف سازمان مالیات را دریافت نموده و همراه با گزارش رسیدگی به طور دقیق مورد بررسی قرار دهید .
  • موارد درج شده در برگ تشخیص را به طور کامل با اظهارنامه مالیاتی خود مقایسه نمایید. در صورتی که مغایرت و اشتباهی در محاسبات مشاهده کردید آن ها را برای پیوست به لایحه جمع آوری کنید.
  • تبصره ها و قوانین مالیاتی مرتبط با پرونده خود را نیز بررسی کنید و آن ها را به لایحه مالیاتی پیوست نمایید.
نکات کلیدی در رابطه با تنظیم لایحه مالیاتی  
نتیجه گیری
در نهایت باید گفت که محاسبه مالیات امروزه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اما با توجه به این موضوع که کارمندان سازمان امور مالیاتی نیز ممکن است در بررسی و محاسبه مالیات ها دچار اشتباه شوند، امکان اعتراض برای تمامی مودیان وجود دارد. این اعتراض باید به طور رسمی و کاملا قانونی ثبت شود. به همین دلیل افراد و یا سازمان هایی که نسبت به مالیات اعتراض دارند، می توانند با تنظیم لایحه مالیاتی آن را مطرح نمایند. لایحه مالیاتی باید در حیطه ادب، کاملا قانونی و با در نظر گرفتن تبصره های مالیاتی تنظیم شود. از طرفی داشتن متن درست و اصولی برای ارائه درخواست اعتراض بسیار حائز اهمیت می باشد. اگر اطلاعات کافی در زمینه قوانین و تبصره های مالیاتی ندارید، بهتر است نگارش و تنظیم لایحه را به افراد متخصص در زمینه حسابداری و مالیات بسپارید. زیرا رعایت اصول نگارش در متن لایحه می تواند تمایل هیات حل اختلاف را برای بررسی درخواست شما افزایش دهد و احتمال موفقیت آن ها را نیز بیشتر کند. به طور کلی توجه به روش تنظیم لایحه مالیاتی، ویژگی های یک لایحه باکیفیت و همچنین شناخت نکات کلیدی در نگارش لایحه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای درک بهتر و تنظیم لایحه ای قوی تر نیز می توانید متن های نمونه لایحه دفاعیه مالیاتی را بررسی کرده و سپس به نگارش آن بپردازید.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا